Systeemplafonds

Systeemplafonds hebben een professionele en chique uitstraling. Zij zijn vooral functioneel en esthetisch, doordat zij de vereiste akoestiek en lichtreflectie kunnen realiseren, niet doorhangen bij hoge luchtvochtigheid, gemakkelijk te reinigen, brandveilig en milieuverantwoord zijn. Systeemplafonds zijn dan ook uitermate geschikt voor bedrijfsruimten.

Moens afbouw verzorgt systeemplafonds in de meest uiteenlopende materialen, kleuren en legpatronen, al dan niet voorzien van warmte- of geluidwerend isolatiemateriaal of verticale akoestiekverbetering. Systeemplafonds kunnen zowel in vaste als flexibele uitvoering worden geleverd, al dan niet voorzien van uitsparingen voor de verlichting. Plafondeilanden en verlaagde plafonds behoren eveneens tot de mogelijkheden. Doordat plafondplaten los in de inlegpanelen van het ophangsysteem liggen, kunnen zij eenvoudig worden verwijderd, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van werkzaamheden in de bovenliggende ruimte.

Afhankelijk van de bouwsituatie kan ook gekozen worden voor een metal-stud plafond. Dit bestaat uit een draagsysteem van metalen profielen die met gipskartonnen platen in verschillende akoestische varianten een naadloos gesloten plafond vormen. Dit systeem is zeer geschikt voor gladde, strakke plafonds of als basis voor een schuurplafond. Het is uitermate brandwerend. Metal-stud plafonds worden vaak aangebracht in renovatiepanden. De prestaties kunnen worden aangepast aan de eisen van de opdrachtgever.