Systeemwanden

Bedrijfspanden zijn niet altijd even handig ingericht, en bestaan vaak uit één grote ruimte die de toekomstige bewoner naar eigen wens kan laten indelen door middel van bijvoorbeeld systeemwanden. Deze hebben als goede eigenschap dat zij demontabel en dus herbruikbaar zijn, wat een kostenbesparing voor de opdrachtgever betekent. Systeemwanden zijn snel en zonder al teveel rommel te plaatsen. Bovendien bevat het gips een behanglaag, die eenvoudig met water te reinigen is. Systeemwanden worden vaak toegepast bij reorganisaties binnen bedrijfsgebouwen.

Voor de scheiding van ruimten kan ook gebruik worden gemaakt van metal-stud wanden. De metalen verticale en horizontale profielen die zijn vastgezet in de vloer en het plafond, worden afgewerkt met enkele of dubbele gipsplaten, afhankelijk van de gewenste brandwerendheid. Voor een optimale warmte- of geluidsisolatie kunnen de wanden worden voorzien van thermisch isolatiemateriaal.

Desgewenst kunnen de wanden worden afgewerkt met een dunne laag jointfiller, waarover bandgaas wordt geplakt om scheuren van de naden tegen te gaan. Metal-studwanden zijn in drie uitvoeringen leverbaar: spuitklaar, behangklaar of sausklaar.

Naast gips behoort glas in allerlei uitvoeringen tot de afwerkingsmogelijkheden. Gezandstraalde ruiten en deuren of glas dat is voorzien van een speciale folie verhogen de privacy van de gebruiker. Ook kunnen glaselementen worden voorzien van jaloezieën of lamellen, die, indien gewenst, op afstand bedienbaar zijn. Deuren van hout, plaatmateriaal of kunststof, en kozijnen zijn in elke gewenste kleur leverbaar.

Voor renovatieprojecten zijn metal-stud voorzetwanden uitermate geschikt. Op eenvoudige en snelle wijze optimaliseren zij bestaande muren die in een slechte conditie zijn, tot wanden die voorzien zijn van een strakke afwerking. De geluids- en warmte-isolerende eigenschappen worden aanzienlijk verbeterd als de voorzetwand voor de steensmuur wordt geplaatst. De daardoor ontstane spouw is bovendien uitermate geschikt voor het eenvoudig wegwerken van leidingen.